Brza vrata NovoFerm

flexhardedge1

Flex(hard edge)

 

Ovaj tip vrata namjenjen je za unutarnju upotrebu, za mjesta gdje je intenzivna upotreba i gdje se zahtjeva zatvaranje međuprostora između hala. Novo Speed Flex® brza vrata sastoje se od platna debljine 1,2 mm, a platno je od ojačanog poliestera sa transparentnom sekcijom na visini od 1250 do 1850 od poda, a pokreću se putem kvalitetnog motora. Donja završna lajsna je od aluminija sa završnom gumom za dihtovanje. Vodilice vrata također su odrađene od ekstrudiranog aluminija.

 

Više...

Flex(flex edge)

 

Ovaj tip vrata namjenjen je za unutarnju upotrebu, za mjesta gdje je intenzivna upotreba i gdje se zahtjeva zatvaranje međuprostora između hala. Novo Speed Flex® brza vrata sastoje se od platna debljine 1,2 mm, a platno je od ojačanog poliestera sa transparentnom sekcijom na visini od 1250 do 1850 od poda, a pokreću se putem kvalitetnog motora. Donja završna lajsna je od fleksibilne gume za dihtovanje (Flex Edge®). Vodilice vrata također su odrađene od ekstrudiranog aluminija.

 

Više...

flexedge
novospeedbasicfood

NovoSpeed Basic(food)

 

Novo Speed BasicFood su brza vrata na električni pogonom a za posebnu primjenu u prehrambenoj industriji. Novo Speed Basic® su vrata bez opruga, a sastoje se od električnog pogona koji namotava vrata na osovinu iznad otvora. Platno vrata debljine 1,2 mm izradjeno je od horizontalnih sekcija od ojačanog poliestera. Sekcije vrata odvojene su putem aluminijskih profila. Platno vrata ima transparentnu sekciju na visini od 1000 do 200 mm visine. Na donjoj strani zastora vrata je donji aluminijski profil sa zaštitnom gumom.

 

Više...

Novo Speed Economic

 

Novo Speed Economic su brza vrata na električni pogonom a za posebnu primjenu u prehrambenoj industriji. Novo Speed Economic® su vrata bez opruga, a sastoje se od električnog pogona koji namotava vrata na osovinu iznad otvora. Platno vrata debljine 0,7 mm izradjeno je od horizontalnih sekcija od ojačanog poliestera. Sekcije vrata odvojene su putem aluminijskih profila. Platno vrata ima transparentnu sekciju na visini od 1000 do 2000 mm visine. Na donjoj strani zastora vrata je donji aluminijski profil sa zaštitnom gumom. Vodilice vrata izradjene su od inoxa sa integrisanim gumama za dihtovanje.

 

novospeedeconomic
novospeedheavyindoor

Novo Speed Heavy Indoor

 

Ovaj tip vrata namjenjen je za unutarnju upotrebu, za mjesta gdje je intenzivna upotreba i gdje se zahtjeva zatvaranje međuprostora između hala. Novo Speed Heavy Indoor® su vrata bez opruga, a sastoje se od električnog pogona koji namotava vrata na osovinu iznad otvora. Platno vrata izradjeno je od horizontal nih sekcija od ojačanog poliestera debljine 1,2 mm. Sekcije vrata odvojene su putem aluminijskih profila. Platno vrata ima transparentnu sekciju na visini od 1200 do 2200 mm visine.

 

Više...

Novo Speed Heavy Outdoor

 

Ovaj tip vrata namjenjen je za vanjsku upotrebu, za mjesta gdje je intenzivna upotreba i gdje se zahtjeva velika intenzivnost prolaza. Novo Speed Heavy Outdoor® su vrata bez opruga, a sastoje se od električnog pogona koji namotava vrata na osovinu iznad otvora. Platno vrata izradjeno je od horizontalnih sekcija od ojačanog poliestera debljine 3,0 mm. Sekcije vrata odvojene su putem aluminijskih profila. Platno vrata ima transparentnu sekciju na visini od 1200 do 2200 mm visine

 

Više...

novospeedheavyoutdoor
novospeedretail

Novo Speed Retail

 

Novo Speed Retail su brza vrata na električni pogonom a za posebnu primjenu u supermarketima, ili mjestima gdje se traži ekonomično i funkcionalno rješenje. Novo Speed Economic® su vrata bez opruga, a sastoje se od električnog pogona koji namotava vrata na osovinu iznad otvora. Platno vrata debljine 0,7 mm izradjeno je od horizontalnih sekcija od ojačanog poliestera. Sekcije vrata odvojene su putem aluminijskih profila. Platno vrata može opciono da se ispiruči sa prozorima.

 

Više...

Novo Speed Polara

 

Novo Speed Polara su brza vrata na električni pogonom a za posebnu primjenu na hladnjačama, gdje su temperature i do -30 stepeni. Novo Speed Polara® su vrata bez opruga, a sastoje se od električnog pogona koji namotava vrata na osovinu iznad otvora. Platno vrata debljine 0,7 mm izradjeno je od horizontalnih sekcija od ojačanog poliestera. Sekcije vrata odvojene su putem aluminijskih profila. Vrata dolaze sa grijačima koji griju sve vitalne komponetne vrata (motor, fotoćelije, elektroniku i vodilice), a kako bi vrata radila bez problema na vrlo niskim temperaturama.

 

Više...

novospeedpolara