Karusel vrata RD3L

slika-rd3l

Udobna, sigurna, automatska, ekonomična. Zadržavaju mikroklimu prostora.

3-krilna karusel vrata RD 3L omogućuju visoku frekvenciju prolaza zadržavajući BESAMove u svijetu priznate sigurnosne standarde. Ovaj model vrata je napravljen tako da vjetar, guranje od strane prolaznika nema nikakvog efekta što se tiče rada vrata.

U slučaju da je u pitanju nužni izlaz, krila vrata se pretvaraju i koriste se kao nužni izlaz.

 

Sigurnost, najveća briga i najviši prioritet

RD3 ujedinjuje sigurnost i praktičnost, a pri tome je sigurnost korisnika na prvom mjestu. Rubovi bubnja su prekriveni mehaničkimm sigurnosnim gumenim letvama, koje spriječavaju zaglavljivanje korisnika između statičnog bubnja i rotirajućih vratnih krila. Rotirajući dio vrata osjetljiv je  na pritisak, ukoliko se vratnim krilima bilo kako spriječi vrtnja, ista se zaustave i nakon kratkog vremena se vrtnja nastavlja.

 

Promjeri vrata

BESAM RD3L namjenjen je za velike tržne centre gdje se zahtjeva velik protok ljudi, a nudimo ga u promjeru do 6200 mm.

 

Izlaz u nuždi

Namještanjem okova za izlaz u nuždi dobivamo gotovo neometan evakuacijski put kroz rotaciona vrata. Elektromehanička pogonska jedinica se povezuje s požarnim alarmom, istovremeno se ta jedinica zaustavlja, kako bi se rotirajuća vratna krila sklopila u slučaju opasnosti, ili zbog prevelikog udara vjetra. Sistem za izlaz u nuždi je praktično riješenje i za druge namjene, kao npr. unos većih predmeta (dostava materijala npr. nove unutarnje opreme i sl….).

BESAM karusel vrata su najsigurnija karusel vrata na svijetu. U slučaju da se sigurnosni senzori aktiviraju, vrata se automatski zaustave u samo 5 cm.

Dodatna oprema

citac-kartica

čitači kartica

rfid-kartice

RFID kartice

taster

taster

bezkontaktni-taster

bezkontaktni taster

Tehničke karakteristike proizvoda

Električni izvod: 100-240 V, 50-60 Hz
Glavni osigurač: 10A
Potrošnja električne energije:
  • Pogonska jedinica: 600 W
  • Reflektori: 500W
  • Podna svijetla: 200W
boje

Opcione boje

 

Kompletna konstrukcija vrata je plastificirana u boju po izboru kupca u skladu sa RAL standardom.

Elektrostatičko farbanje radi sa najsavremenijom opremom i sirovinama. Sredstva za pripremu i odmašćivanje su garantovanog kvaliteta iz proizvodnog asortimana HENKEL-Nemačka. Prah za plastifikaciju takođe je sa garantovanim kvalitetom, proizvođača TIGER-Austrija, IGP-Švajcarska idr.